När hösten kommer ger vi oss gärna ut i skog och mark. Men tänk på att det finns många svampar som är giftiga för våra husdjur! Var uppmärksam, vissa hundar och katter äter gärna upp svampar, även de giftiga.

Många tror att det bara är färgglada svampar som är giftiga, tex flugsvampen, men även de mest oanserliga svampar kan vara farliga! Dessutom är många lika våra ätliga svampar.

Det finns många olika giftsvampar, där symtomen kan variera. Om du ser att din hund ätit en svamp, kontakta alltid veterinär.  Om ni behöver åka in till veterinären försök plocka med resterna av svampen, eller om du kan hitta fler likadana svampar. Detta underlättar för veterinären när en diagnos ska ställas.

Symtomen uppstår oftast efter någon timme. De vanligaste symtomen är kräkningar, buksmärtor och diarré. Giftet kan också påverka nervsystemet, samt ge skador på inre organ.

Om ditt husdjur har blivit förgiftat åk alltid till din närmaste veterinär. Glöm inte att ringa och meddela att du kommer. 

I inslaget nedan går veterinär Marie Jury igenom olika giftiga svampar.  

Se klippet här

Mer information om giftiga svampar kan ni hitta på giftinformationscentralens hemsida. 

Nu har vi fått in vaccinet mot den nya kaningulsoten.

Vi har även vaccinet mot den gamla kaningulsoten samt kaninpest, men nu finns även vaccinet för den nya varianten av kaningulsot här på kliniken! 

Välkomna in och vaccinera era kaniner.

 

REX 1

 

 

En av de glädjande nyheterna vid utbyggnationen av vårt djursjukhus är att det nu finns modernaste tänkbara DT- diagnostik tillgänglig hos oss. Därmed kan du få snabbare och säkrare diagnos ställd på ditt djur. Datotomografin ger oss utökad och klart förbättrad diagnostisk kapacitet.

Med denna framtidsinvestering- en BrightSpeed4 multidetektor datortomograf från GE Healthcare- uppnår vi flera fördelar. i stället för vanlig konventionell röntgen där endast en tvådimentionell bild skapas vid en undersökning, får man med en BrightSpeed4 en mängd tunna bildskivor som man kan använda för att bygga upp tredimensionella volymer av kroppens anatomi. På så sätt blir det lättare att ställa en säker diagnos.

Den typ av undersökning lämpar sig perfekt för att exempelvis undersöka djur med misstänkt fraktur, tack vare den fina detailupplösningen och möjligheten att studera den misstänkta frakturen i valfritt plan. Vi får en fullkomlig bild av det skadade området och kan genom 3dD-tekniken göra en optimal operationsplanering.

Datortomografi har även visat sig vara överlägsen konventionell röntgen för att diagnostisera tumörer som ofta har en täthet liknande den friska omgivningen. För att förstärka skillnaden än mer mellan tumör och omgivning har man en så kallad kontrastinjektor till hjälp som injicerar ett jodbaserat kontrastmedel för att förstärka bildkontrasten. Då blir biopsitagningen för korrekt diagnos mer exakt, vilket ger rätt förutsättningar för en lyckad behandling.

Laserkirurgi ger enligt den senaste litteraturen bättre läkningsförmåga, mindre svullnad, minskad smärta och mindre blödningar.

Vid många operationer där det är möjligt att använda laserkirurgi blir det enklare för kirurgen och vi minskar därmed narkostiden för ditt djur i många fall.

Säg till vår receptionspersonal om du önskar prova på den nya operationsmetoden vid kastrering av din katt eller hund.

Välkommna.

Såhär fungerar ett besök hos oss

Din första kontakt är med oss i receptionen

Mer om receptionen

I behandlingsrummet förbereds ditt djur

Mer om behandlingar

Sedan slussas ditt djur in till rätt operationssal

Mer om operationer

Efter besöket kan vi göra en direktreglering med ditt försäkringsbolag

Mer om betalningen

Våra tre senaste nyheter

Nu bloggar vi också! Spana in vårt senaste inlägg här ››

Nyhetsarkiv

Missa inte fonden “min bästa vän” som syftar till att hjälpa djur med behov av akut vård.

Bankgiro: 708-5939Handelsbanken, kontonummer: 6160-475926528